Bloggarkiv

söndag 19 juni 2011

Anteckning 155B

Viktigast i livet just nu: att jag får tag i och läser Min Kamp av Karl Ove Knausgård.
En annan bra bok jag läste för ett tag sedan: Den sista ciggaretten av Klas Östergren.

Men ni struntar väl kanske i boktips. Det känns alltid som om man är mer angelägen om att ge än att få boktips. Det är rätt knäppt. Det brukar vara tvärtom när det kommer till mänskligt beteende. För er som inte bryr sig om boktips, det är lugnt, jag hajjar – men jag kan istället verkligen rekommendera Felix Gulaschsoppa. Den är superb!

2 kommentarer:

Jannicke sa...

Jag älskar boktips. Fast inte från alla människor; det finns väldigt många människor som jag inte lyssnar på även om de skulle deklarera att DEN HÄR ÄR BÄST. Den kan inte vara bäst om människan i sig inte rör sig och känner lite lika.
Jag älskar boktips när människan bryr sig om saker som är större än närsfären, när människan förstår andra människor och kan lyssna. Det är viktigt att höra.

Däremot är jag dålig på att läsa sedan; ofta blir det högar av det också. Och så läser jag halva böcker hit och dit; och så blir det högar av det också.
Men boktips ändå, att veta att den här människan kommer att tycka om det här och vidarebefordra det ... det är en förbannat solidarisk handling. (Och vill också läsa Min kamp, men jag är alltid sist, väntar tills allt har svalnat.)

(Och så såg jag mitt namn i ditt flöde, men sedan var det borta. Det var fint ändå.)

HMB sa...

Jag håller med om allt. Det är få man litar på när det kommer till boktips. Och lite nervöst när man börjar läsa något från någon man inte blivit tipsad av förr.

Men det är också så himla kul att läsa något som någon annan redan läst och uppskattat, det känns så intressant, ibland nästan mer intressant att försöka förstå vad det var den andra människan uppskattade så man nästan glömmer bort att bilda sig en egen uppfattning.

JA! Jag hade gjort en film till dig, men jag får be om att få återkomma med den. Just nu blir allt jag gör väldigt misslyckat faktiskt. Det måste gå över snart. Hybris innan sommar är slut!