Bloggarkiv

tisdag 4 januari 2011

Anteckning 24A

Kolla in lämpliga yrken. Jag visste det!

Vattumannen
Från 20/1 till 18/2.

Vattumannen är uppfinningsrik och en riktig nytänkare och de älskar att prova på nya saker. Vattenmannen är en individualist som går sin egen väg vilket gör att de inte alltid uppskattar andras goda råd. Vattenmannen är mycket vidsynt och tolerant och det är få är så fördomsfria som en vattenman. Vattumannen är verkligen kunskapens tecken, de är oerhört kreativa med många idéer och bollar i luften. Ibland tenderar vattumannen dock att bli så uppslukad av en idé eller att projekt att de glömmer bort de små och praktiska detaljerna. .
.
Vattumannen är ofta engagerad i människors rätt i samhället och slås gärna för olika ideal och saker. Bland vattumannen återfinns många frihetskämpar och politiskt aktiva rebeller. Vattumannen är väldigt solidarisk och har ett stort mått av medmänsklighet likväl som de är mycket skickliga människokännare. De formligen älskar människor och umgänge även om de då och då vill dra sig undan för att ha en stund för sig själva. Vattumannen är nämligen både utåtriktad men samtidigt ganska sluten om den egna personen och svåra att komma inpå livet. Vattumannen är med andra ord en ganska komplicerad personlighet, de är oberäkneliga, okontroversiella men också väldigt charmiga och vänliga. .
.
Vattumannen är inte mycket för tvåsamhet eftersom de behöver känna sig fria, men samtidigt står vattumannen inte ut med att vara ensam vilket gör att de ofta dras till kollektiv eller någon annan form av grupper eller sammanslutningar där de kan vara delaktiga och stilla sin ständiga nyfikenhet och strävan efter kunskap och sanningar utan att behöva komma andra allt för tätt inpå livet. Vattumannen håller nämligen trots sitt behov av umgänge alltid en viss distans till andra människor, åtminstone till en början.
.
Vattenmannens är ofta ganska kluvna när det kommer till kärleksrelationer. Dels har de ett starkt behov av närhet samtidigt som de har en djupt rotad rädsla för att binda sig och också ett visst behov av att vara ensam. De kan därför vara tämligen svala i en relation till dess att de verkligen går in i en djupare relation där de kan kombinera sin självständighet med ett engagemang i någon annan, då är det oftast mycket trogna och pålitliga. .
.
Lämpliga yrkesval: Författare, talare, föreläsare, vetenskapsman, uppfinnare, astronom, socialarbetare
.
Känsligaste kroppsdel: Vader och anklar.
.
Vattumannens bra egenskaper:
En riktig idealist
Fördomsfri
Originell och uppfinningsrik
Intellektuell och framåt
Älskar överraskningar
Rolig och lvänlig
Lojal och har många vänner
.
Vattumannens mindre bra egenskaper:
Kan bli okänslig och distanserad
Oberäknerlig som taktlös
Tankspridd och disträ
Kan vara kylig och avståndstagande i kärlek
Egensining och oberäknelig
Fixarad vid sina åsikter

6 kommentarer:

Jezzica sa...

jag vill inte tro på horoskop men jag är också vattuman och det stämmer så jävla bra

HMB sa...

eller hur!

obehagligt.

saralill sa...

både min pappa och sambo är vattumanennens tecken. och det är tydligen mitt motsats-tecken läste jag igår. hur kan det vara så att det stämmer iaf mycket av det?
/lejonet

HMB sa...

jag tycker det är väldigt spännande, fast precis som Jessika, det är ju lite ofrivilligt som man fascineras av det.

Men när jag läste detta blev jag liksom lite förvirrad - är det en personlighetsbeskrivning eller ett jävla astro liksom, haha.

och grattis till fångsten av en vattuman! :)

Nils G sa...

Jag är också vattuman och är inte förvåndad. Jag brukar alltid få det kastat i ansiktet när jag drar mig ur relationer. "- du är ju vattuman, vi förväntade oss inget annat".

En tjej som jag var ihop med för många år sedan gick hem till sin mamma efter vår första natt tillsammans och berättade att hon träffat mig och att det nog var möjligt att det skulle bi något mer. Hennes mamma hade ställde en fråga, - när är han (jag) född. När hon fick veta att jag var vattuman undrade hon om det verkligen var en bra idé.

HMB sa...

men det där är så otroligt retsamt med folk som ska döma en efter stjärntecken.

men grattis, jag tycker faktiskt att vattumän är lite häftigare än andra tecken. alltså kolla in våra mindre bra egenskaper, tom dom är ju ganska bra.