Bloggarkiv

tisdag 3 maj 2011

Anteckning 117A

Läste precis en artikel ur en medvetande-serie i SVD om klardrömmar. Det är så himla märkligt det här med drömmar och vilket naturligt förhållande vi har till ett sånt mycket besynnerligt fenomen. Vi tror inte på Gud eller spöken men att vår hjärna hittar på lite vad som helst under natten är det inte många som ifrågasätter varje morgon.
Jag drömmer så otroligt mycket och väldigt skarpt. Jag brukar nästan känna att det jag drömmer borde räknas som verkliga erfarenheter för upplevelseskillnaden är marginell. Det händer ofta att jag i drömmen tänker att eftersom jag bara drömmer kan jag ju göra vad som helst vilket ofta brukar bli att flyga. Upptill två ggr i månaden. Haha. Annars brukar jag välja att gå runt och kolla i olika rum och lägenheter i städer. En gång testade jag att springa ovanpå hustak. Alltså, det måste väl vara vanligt det här? Jag fick känslan av artikeln att det är mer förekommande än vad man kanske tror. Vilket absolut inte förvånar mig. Vetenskap baserad på våra sinnesupplevelser borde ju verkligen inte vara tillitsfull. Eller jo! Eller låter det pretentiöst, påhittat och som om man vore en spirituell galning som lyssnar på trance och tvättar håret med koda?

Verklighetspanik i vanlig ordning. Jag fattar verkligen inte varför inte alla människor går runt med en slags existenspsykos faktiskt. Det är verkligen konstigt att vi kan leva en vanlig normal vardag i de här sammanhangen.

2 kommentarer:

Agge sa...

Du vet när man drömmer att man skriker men man inte får fram ett ljud... jag har överlistat det där så det kommer ljud på riktigt ibland. Häftigt, men mindre kul för den som ligger bredvid.

HMB sa...

alltså, jag har något minne från fredenborgsveien av du avgrundsvrålande en natt.